Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 25. 23:37, csütörtök | Helyi
Forrás: PH

HOGYAN KÖZLEKEDJÜNK EGERBEN?

HOGYAN KÖZLEKEDJÜNK EGERBEN?

Tegyen ismét javaslatot, mondja el, mit gondol!
Habis László polgármester közleménye

Mint bizonyára sokan tudják, egy ideje már dolgozunk Eger hosszú távú, fenntartható mobilitási tervének (SUMP) elkészítésén. A tavalyi évben számos formában és módszerrel kértük az egriek véleményét, köszönöm az őszinte gondolatokat mindazoknak az egri polgároknak, vállalkozásoknak és civil szervezeteknek, akik eddig aktívan segítették ezt a folyamatot. Most újfent arra kérünk mindenkit, aki Eger közlekedésével kapcsolatban el szeretné mondani véleményét, javaslatait, hogy ne habozzon: vegyen részt a közös munkában!

Június 7-ig itt várjuk az észrevételeket: www.kozlekedes.eger.hu

Eger Önkormányzata Magyarországon az elsők között vágott bele fenntartható városi mobilitási tervének (SUMP) elkészítésébe. Szakmai közreműködő partnerünk a Mobilissimus Kft. segítségével az embert - az egri városlakót - középpontba állító közlekedéstervezési szemlélettel dolgozunk. A fenntartható városi mobilitás-tervezés egy, az Európai Unió megbízásából kidolgozott, újfajta gondolkodásmód, melyhez ragaszkodva meggyőződésünk szerint egy hosszú távon is nagyon jól hasznosítható, előremutató közlekedési stratégia készíthető az egriek számára. Képviselők és különböző interaktív programok útján folyamatosan tájékoztatjuk majd az egrieket a munka irányáról.

A 2016-os évben elkészült a terv I. üteme, amely tartalmazza azt a helyzetértékelést, amely sokak véleménye, észrevételei, valamint szakmai felmérések, tanulmányok alapján készült el. Az elérni kívánt egri célokat is összefoglaló anyag, valamint a véleményező kérdőív megtalálható a www.kozlekedes.eger.hu oldalon.

A javaslatokat 2017 június 7-ig várjuk az egriektől.

Tisztelettel kérem, hogy ismerje meg az I. ütemben elkészült anyagot és észrevételeivel, javaslataival segítse munkánkat, Eger és térsége jövőbeli, emberközpontú közlekedésének megalapozását!

Habis László

polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.